Moikka kaikille!

Minun oli tarkoitus kirjoittaa uusi postaus ennen perjantaita, mutta se jäi. Kirjoitan nyt siis kaiken viimeviikon lopulta tähän yhteen julkaisuun.

Tosiaan lähdimme kaverini sekä hänen yhden kaverinsa kanssa junalla Lahdesta Pasilaan perjantai-iltapäivänä. Kun pääsimme perille Helsinkiin, lähdimme siitä kävelemään kohti Linnanmäkeä. Siellä kiertelimme muutaman tunnin ja kävimme yhdessä ilmaislaitteessa pariin otteeseen. Tämän jälkeen menimme katsomaa, ketä Linnanmäen Estradilla esiintyisi. Ensimmäisenä esiintymisvuorossa oli vuoden 2014 Uuden Musiikin Kilpailusta tutut Hukka ja Mama. En itse seurannut viime vuonna UMK niin ahkerasti kuin tänä vuonna, mutta olin kuullut duosta aiemmin. En myöskään ollut kuullut heidän yhtäkään kappalettaan, joten se oli ensimmäinen kerta. Biisit kuulostivat letkeiltä ja ihan kivoilta, joten ehkä voisin kuunnella niitä vielä lisää omalla ajalla. Tämän jälkeen oli vähän aikaa taukoa ja seuraavaksi esiintyi Elias Kaskinen ja Päivän sankarit. Heiltä olenkin kuullut pari kappaletta, mutta keikalla useampi niistä oli uusia minulle. En ottanut esiintyjistä yhtään kuvia yrittäessäni säästää puhelimeni akkua.

Kun lähdimme pois Linnanmäeltä, jäimme läheiseen leikkipuistoon kuluttamaan muutamaksi tunniksi aikaa. Kun kello läheni puolta yhtätoista illalla, aloimme siirtymään Olympiastadionille päin. Tosiaan yö oli todella viileä, eikä itsellä ollut mitään vilttiä mukana, joten oli tosi kylmä. Kävimme kavereiden kanssa latailemassa puhelimia lähellä sijaitsevassa Mäkkärissä ja söimmekin siinä samalla. Kun palasimme takaisin stadionin ulkopuolella sijaitsevalla nurmialueelle, istuskelimme, juttelimme ja kuuntelimme musaa ja odotimme aamun valkenevan. Kun kello alkoi lähennellä aamu 5, väsy todellakin jo painoi. Aamu tuntui matelevan todella hitaasti ja odotimme vain että kello tulisi 9 ja jonotus kentälle alkaisi. Ennen kun jonotus alkoi, oli ihan kauhea kaaos kun kukaan ei totellut järjestyksenvalvojia ja he joutuivat selittämään tilannetta moneen otteeseen. Siellä oli paljon ulkomaalaisia, jotka eivät tuntuneet ymmärtävän ohjeita vaikka ohjeet tuli sekä suomeksi että englanniksi. Jonotus oli tarkoitus alkaa klo 9, mutta se alkoikin jo puolelta. Luultavasti järjestyksenvalvojilla alkoi pinna palamaan jo niin pahasti. Tuon kaaoksen aikana, samalla kun porukka alettiin päästää sisälle jonotusalueelle, nyrjäytin oikean jalan nilkkani. Se ei kuitenkaan estänyt minua juoksemasta oman kenttälohkoni jonotusalueelle, jossa lensinkin sitten nurin. Naarmuja tuli käsiin ja polvet olivat auki, mutta annoin asian olla päästäkseni mahdollisimman lähelle jonon alkupäätä.

Jonotuksesta ei olekaan mitään erityistä kerrottavaa. Sää oli ihan hyvä, tosin siinä 10-11 aikaan oli ensin todella kuuma ja aurinko paistoi ihan suorana. Suunnilleen heti sen jälkeen alkoi kerääntyä todella tummia pilviä ja alkoi ihan hirveä kaatosade joka muuttui pian hirveäksi raekuuroksi. Kaikki istuivat siellä asfaltilla jonotusalueiden aitojen sisällä maassa kyyryssä sadesuojien alla ja kiljuivat. Tämän saderaekuuron seurana myös jyrähti pari kertaa. Tämä kyseinen saderaekuuro kesti ehkä 15 minuuttia, jonka jälkeen puolet jonotusalueesta suunnilleen tulvi vettä. Jonotusalue, jossa minä olin (4 kenttä), ei ollut läheskään niin veden vallassa kuin jotkut toiset jonotusalueet. Jonotusalueita oli early entry/vip, kenttä 1, kenttä 2, kenttä 3, kenttä 4 sekä katsomo.

Kello 16:30 alettiin päästää porukkaa sisään stadikalle kenttäjärjestyksessä. Ensin tehtiin turvatarkastus, joka ei todellakaan ollut niin tarkka kuin olin odottanut. Odotin että laukku myllättäisiin ihan ympäri tarkastaen ettei ole mitään kiellettyjä tavaroita mukana. Tämän jälkeen otettiin about 20 ihmisen porukka, jonka järjestyksenvalvoja saatteli lipun tarkastukseen. Tästä porukka juoksi sisään stadionille. Itse en voinut oikein juosta, koska polveni ja nilkkani olivat alkaneet oireilla todella pahasti. Kentälle päästessäni minua ennen oli ehkä 8 riviä ihmisiä, joten en todellakaan ollut lähellä catwalk-lavan päätyä. En nähnyt paljon yhtään lavalle enkä oikein screeneillekään ja siitä vähän paha mieli. Ihmisiä oli todella paljon ja yleisössä tönittiin muita armotta. Siitä muistona mustelmat käsivarsissa.

Kello 18:30 Isac Elliot nousi lavalle. Hän oli ensimmäinen kahdesta lämppäristä.

Kello 19:00 oli vuorossa McBusted. Hän oli toinen ja viimeinen lämppäri ennen One Directionia. 

Kun kello sitten tuli 20:30, alkoi kuumottava odotus. Kaikki odottelivat ja yleisö kiljui vähän väliä. Yleisö kiljui vaikkei lavalla edes ollut ketään.

Loppujenlopuksi klo 21, puolituntia sovitusta esiintymisajasta myöhässä, One Direction saapui lavalle. Yleisö meni täysin sekaisin, minä mukaan lukien. Minua rupesi itkettämään, mutta yritin silti laulaa mukana niin täysiä kuin pystyin. Keikka tuntui lipuvan ohi kauheata vauhtia, muttei ehtinyt miettiä kuin sitä hetkeä. Enkä itseasiassa muuta olisikaan halunnut ajatella. Keikalle fanit olivat suunnitelleet keikkayllätyksiä, niitä on jokaisessa maassa. Meillä oli useampi yllätys. Night Changes -kappaleen aikana täysin hiljaa ja viimeisen säkeistön mukana lauletaan ihan täysiä. Biisin ajan pidettiin tekokukkia, kukkapantoja jne käsissä ja heiluteltiin niitä. Tämä oli nimeltään Kukkameri. 18 -biisin aikana taas jokainen piti kädessään kylttiä, jossa luki I've loved you since I was ___ ja oma ikä, jolloin rupesin fanittamaan poikia. Kolmas yllätys oli sinivalkoinen sydän. Kukkameri onnistui mielestäni kaikista parhaiten ja mitä näin keikan jälkeen kuvia, oli se myös tehnyt vaikutuksen poikiin! Bändin yksi jäsenistä, Harry Styles, tosin taisi luulla kukkamertamme sateenkaarimereksi, sillä Pride-kulkue oli samana päivänä Helsingissa. Mutta eihän se mitään haittaa. Vaikkei kukkameri sitä tarkoittanutkaan. Liam otti kolme selfietä kukkameren kanssa, sillä se oli hänen mielestään kauniin näköinen.

En itse kuullut keikan aikana paljon mitään, mitä pojat puhuivat biisien välillä. Nyt pari päivää keikan jälkeen olen lukenut twitteristä, että Liam olisi sanonut suomeksi Hyvää yötä. Itse en tätä kuullut vaikka odotin koko keikan ajan kuulevani jotain suomeksi sanottuna. Hienosti suoriuduttu poika, sillä ulkomaalaiselle tuottaa varmasti vaikeuksia ä ja ö kirjaimet. Nyt itse haluaisin myös kuulla tuon videolta, jotta voisin olla ihan varma tästä. 

Keikka oli yksinkertaisesti upeinta mitä olen nähnyt ja itkua sain pidätellä moneen kertaan. Keikan loppua kohden jalkani alkoi oireilla todella pahasti, joten jalan kipukin sai minut jo itkemään siinä vaiheessa. Ilotulitukset olivat jotain niin kaunista ja varsinkin viimeisin kappaleen (Best Song Ever) aikana tulleet ilotulitukset olivat todella upeat. Suomen keikka tosiaan oli poikien Euroopan kiertueen viimeinen ja pojat sanoivatkin keikan olleen todella upea ja paras tapa päättää Euroopan kiertue :')

 

Kun keikka sitten päättyi, oli aika lähteä pois stadionilta. Kello oli jo lähemmäksi 12 kun olin stadionin pihalla. Piha oli ihan täys roskaa, sillä jonotusalueen aidat oli otettu pois ja roskat jääneet pihalle. Näky oli kuin olisit kaatopaikalla ollut. Yritin katsella josko näkisin kavereitani, mutten heitä nähnyt missään. Aamulla nyrjäyttämäni nilkka oli keikan aikaisen seisomisen takia jo todella kipeä ja kävely tuotti tuskaa ja en voinut enää kuin itkeä, vaikka yritin pysyä vahvana kaikin tavoin. SPRn pisteellä onneksi auttoivat ja laittoivat siihen kylmää ja sidoksen. Tämän jälkeen näin pihalla kaverini, jonka kanssa rupesimme miettimään mihin tämä toinen keikkakaverimme oli kadonnut. Pian siitä kehkeytyikin poliisijuttu, jota sitten selviteltiin jonkun aikaa. Asia selvisi loppujenlopuksi ja poliisit kuljettivat minut ja kaverini Kamppiin linja-autoaseman terminaaliin ja oikealla bussille. Bussi lähti 1:00 ja meidän piti seistä koko matka Lahteen, sillä linja-auto oli ihan täys. Arvatkaas kuinka mukavaa kun jalkaan särki ja väsytti. Tähän mennessä olimme tosiaan olleet hereillä jo yli 40h. Bussissa oli siis ihan täyttä ja jotkut nuoret miehet/pojat istuivat bussin takaosassa käytävän lattialla. Kun kuski käski tiivistämään, eivät he totelleet, jolloin minulla paloi pinna. En ole koskaan huutanut tuntemattomille, mutta siinä todella väsyneenä tuli huudettua muutamaankin kertaan. Mutta ei se mennyt perille.. Onneksi siinä välissä oli muutama ihminen, muuten olisin varmasti polttanut päreeni aivan täysin.

Lahteen päästessäni kello oli jo lähemmäksi 3, enkä tiennyt mitä teen aamu 7 asti. Olin nimittäin ajatellut, että äitini olisi yövuorossa ja pääsisi töistä vasta seitsemältä aamulla. Menin läheiselle huoltoasemalle ostamaan juotavaa ja lataamaan puhelimeni, josta oli virta loppunut jo One Directionin keikan loppupuolella. Pian sain soiton mummoltani, joka ilmoitti olevansa Lahdessa linja-autoasemalla odottamassa minua. Hän koukkaisi minut kyytiin ja lähdimme kotiin. Kotiin päästessäni sain selittää koko reissun äidilleni, joka ei ollut kuulema saanut huoleltaan edes nukutuksi. Hän kun ei ollut saanut mitään yhteyttä minuun varmaan 17 tuntiin. Loppujenlopuksi oli ihana käpertyä omaan sänkyyn, yhteensä 47 valvotun tunnin jälkeen. Sehän oli melkein 2 vuorokautta! Koko reissun aikana olin nukkunut ehkä 20 minuuttia.

Mutta kun mietin tätä reissua tai ainakin itse keikkaa, en vaihtaisi sekuntiakaan!

 

 

Alla kuvia, jotka otin keikalta.

OTRAT%20Harry%20Puolukkka.jpg

Harry Styles

OTRAT%20Isac%20puolukkka.jpg

Isac Elliot

OTRAT%20Lilo%20ja%20Niall%20Puolukkka.jp

Louis Tomlinson & Liam Payne

OTRAT%20Louis%20Puolukkka.jpg

Louis Tomlinson

OTRAT%20McBusted%20Puolukkka.jpg

McBusted

OTRAT%20Nouis%20Puolukkka.jpg

Louis Tomlinson & Niall Horan

OTRA%20ilotulitukset%20Puolukkka.jpg

Ilotulitukset keikan lopussa!

Tässä vielä linkki kuvaamaani videoon:

https://www.youtube.com/watch?v=oAvL026_BX0

 

Tässä myös toisten kuvaamia videoita

Night Changes -biisin aikana toteutettu kukkameri:

https://www.youtube.com/watch?v=09Z45D7nlSE

sekä

18 -kappaleen aikana toteutettu lappuyllätys:

https://www.youtube.com/watch?v=cs5KTloyerE

 

Toivottavasti tuolla ei ole ainakaan ihan kauheasti kirjoitusvirheitä, kun näin yöllä kirjoittanut.

Hyvää heinäkuun alkua ja kesää teille kaikille :)

~ Puolukkka ~